در این نوشته می خوانید:
اگر برای حمایت از ایمپلنت دندان، استخوان کافی در فک خود ندارید، پیوند استخوان می تواند کمک کند!
تشخیص اینکه آیا به پیوند استخوان نیاز دارید یا خیر به دندانپزشک متخصص شما بستگی دارد. اگر علاقه مند به کاشت یک یا چند ایمپلنت دندانی داخل دهان خود هستید، باید بدانید که داشتن استخوان کافی در فک برای حمایت از این ایمپلنت ها ضروری است. در غیر اینصورت، باید برای انجام فرایند پیوند استخوان، که نوعی جراحی دهان است، تأیید شوید.
ایمپلنت های دندانی به دلیل مزایای متعددی که برای بیمارانی دارد که یک یا چند دندان از دست داده اند، گزینه ای محبوب برای جایگزینی دندان هستند. دندان های جایگزینی که تحت حمایت ایمپلنت های دندانی هستند بسیار خوب عمل می کنند و دوام زیادی دارند، زیرا مانند دندان های طبیعی، برای ایجاد حداکثر پشتیبانی، به طور ایمن داخل استخوان فک جای می گیرند. ایمپلنت ها با جراحی داخل استخوان فک قرار می گیرند، که به آنها اجازه می دهد درست مانند ریشه های دندان های طبیعی عمل کنند. به همین دلیل است که داشتن مقدار کافی استخوان فک برای بیماران بسیار مهم است، زیرا ایمپلنت ها باید دقیقاً در جایی که قرار داده شده اند باقی بمانند تا بتوان انتظار نتایج ایده آل داشت.
متأسفانه، بعد از دست دادن دندان، استخوان اطراف تقریباً برای همیشه تخریب می شود- از عرض، ارتفاع و تراکم آن کاسته می شود- و این روند بلافاصله آغاز می شود. هر چه مدت زمان طولانی تری دندان درون استخوان وجود نداشته باشد، استخوانی که قبلاً آن را احاطه کرده بود بیشتر جذب می شود (ذوب می شود یا اصطلاحاً تحلیل می رود). در نتیجه ساختار . اگر می خواهید ایمپلنت دندانی داشته باشید اما استخوان کافی برای حمایت از آن ندارید، آیا می توان کاری انجام داد؟ آری. به لطف فرایندهای معمول پیوند استخوان، اغلب می توانید دندان جایگزینی را که می خواهید را داشته باشید.
بیمارانی که قصد کاشت ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته را دارند، ممکن است چند ماه به فرآیند کلی تعویض دندان آنها اضافه زیرا مجبور خواهند بود صبر کنند تا فرایند پیوند استخوان آنها کامل شود، نتیجه نهایی ارزش انتظار را دارد زیرا ایمپلنت های دندانی مزایای بسیاری ارائه می دهند. بیشتر این زمان شامل بهبودی است، زیرا لازم است پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت داخل دهان بیمار به طور کامل بهبود یابد.
مراحل لازم برای انجام فرآیند ایمپلنت دندان عبارتند از: کشیدن دندان های آسیب دیده، انجام پیوند استخوان در صورت لزوم، کاشت ایمپلنت های دندانی، سپری کردن دوره بهبودی، قرار دادن اباتمنت و سپس قرار دادن دندان مصنوعی روی ایمپلنت دندان.
پیوند استخوان چگونه انجام می شود؟
پیوند استخوان، معمولاً یک فرایند جراحی جزئی است که در مطب دندانپزشکی انجام می شود، و هدف آن ایجاد استخوان جدید در قسمتی از فک است که قبلاً دندان ها را نگه می داشته است. برای انجام این فرایند، یک برش کوچک در لثه ایجاد می شود تا استخوان زیر آن قابل مشاهده شود و سپس مواد پیوند اضافه می شود. اغلب، ماده پیوند استخوان فرآوری شده است که به عنوان یک چارچوب عمل می کند، که بدن شما در واقع سلول های استخوانی جدید را در اطراف آن رسوب می کند. مواد پیوند در نهایت توسط بدن جذب شده و با استخوان جدید شما جایگزین خواهند شد. مواد پیوند مورد نیاز می تواند از منابع مختلفی تهیه شوند. گاهی اوقات از بدن خود بیمار گرفته می شوند. با این حال، اغلب اوقات، این استخوان از یک اهداء کننده حیوان یا انسان است که توسط لابراتوار فراوری می شود تا آن را استریل و ایمن کند. مواد پیوندی حتی می توانند مصنوعی باشند. آنها در اشکال مختلفی وجود دارند: پودر، گرانول، بتونه یا حتی ژل که می تواند از طریق سرنگ تزریق شود.
انواع پیوند استخوان
منابع مختلفی از مواد پیوند استخوان وجود دارند که برای حفظ یا تقویت استخوان برای کاشت ایمپلنت های دندانی استفاده می شوند. همه این مواد پیوند استخوان تحت پشتیبانی تحقیقات قابل توجهی قرار دارند. آنها فراوری می شوند (به جز اتوگرافت ها که نیازی به فرواوری ندارند) به گونه ای که استفاده از آنها بی خطر باشد و احتمال پس زده شدن یا انتقال بیماری از بین برود.
- اتوگرافت: اگر قبلاً با مفهوم پیوند استخوان آشنا هستید، اتوگرافت احتمالاً همان چیزی است که به آن فکر می کنید: برداشتن استخوان از یک محل در بدن و انتقال آن به محل دیگر. این تنها نوع پیوند استخوانی است که نیاز به ایجاد دو محل جراحی دارد: یکی که استخوان از آن برداشته می شود و دیگری که در آن استخوان جای داده می شود.
- آلوگرافت: به استخوان انسانی فراوری شده در آزمایشگاه اشاره دارد که از یک اهدا کننده متوفی و موجود در بانک بافت می آید.
- زانو گرافت: این ماده پیوند استخوان از یک حیوان- معمولاً یک گاو- می آید.
- آلوپلاست: در این نوع پیوند از مواد مصنوعی (ساخت انسان) استفاده می شود.
فرایند جایگذاری استخوان پیوند
فرایند قرار دادن پیوند استخوان معمولاً فقط به بی حسی موضعی نیاز دارد، گرچه آرام بخش های خوراکی یا داخل وریدی نیز می توانند برای رسیدن به آرامش بیشتر استفاده شوند. از آنجا که برای دسترسی به استخوان زیرینی که پیوند را دریافت می کند، باید یک برش کوچک در بافت لثه ایجاد شود، ممکن است پس از جراحی مقداری درد در آن قسمت تجربه کنید. این درد و ناراحتی را معمولاً می توان با داروهای ضد التهاب و یا مسکن های بدون نسخه و همچنین کمپرس سرد پس از فرایند مدیریت کرد. گرچه به زودی احساس خواهید کرد که کاملاً به حالت عادی باز گشته اید، ممکن است هفت ماه طول بکشد تا استخوان برای دریافت ایمپلنت دندانی کاملاً آماده باشد. زمان انتظار به روند بهبود زمان کافی می دهد تا نتایج دلخواه حاصل شوند: پشتیبانی ایده آل برای دندان های جایگزین که عالی به نظر می رسند و یک عمر دوام خواهند داشت.
آیا پیوند استخوان خطراتی همراه است؟
مانند هر جراحی دیگری، پیوند استخوان با اندکی خطر عفونت و سایر عوارض همراه است. با این حال، جراح دهان شما اقداماتی را انجام خواهد داد تا اطمینان حاصل نماید که شما بیشترین شانس ممکن را برای انجام تمام فرایند ایمپلنت، بدون مشکل داشته باشید. علاوه بر این، باید در محافظت از خود در برابر مشکلات نقش داشته باشید؛ مهم است که دستورالعمل های جراح خود بعد از پیوند استخوان را دنبال کنید تا هر چه سریع تر و با کمترین ناراحتی بهبود پیدا کنید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.