پیرسینگ دهان در بین نوجوانان محبوب است و به طرز شگفت آوری متداول است. نظرسنجی از نوجوانان و بزرگسالان جوان (۱۳ تا ۲۹ ساله) گزارش داده است که ۲۵ تا ۳۵ درصد از آنها به پیرسینگ در محلی غیر از لاله گوش علاقه مند هستند. علیرغم مرسوم بودن هنرهای زینتی روی بدن، پیرسینگ دهان می تواند پیامدهای جدی مختلفی در بر داشته باشد که نوجوانان و والدین باید آنها را درک کنند.

به گفته دندانپزشکان عمومی، پیرسینگ دهان در واقع می تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد. شما به سبک شخصی خود، خود را به دیگران نمایش می دهید و ممکن است پیرسینگ دهان را بخشی از این موضوع در نظر گرفته باشید. با این حال، ممکن است متوجه نباشید که این زیورآلات می توانند به لثه ها و دهان شما آسیب وارد کنند. این شامل دندان های شما نیز می شود.

مشکلات پیرسینگ های دهانی

در حالی که هیچ پیرسینگی کاملاً ایمن نیست، پیرسینگ های دهانی بویژه خطرناک هستند. بیماران ممکن است واکنش آلرژیک داشته باشند یا ناحیه مورد نظر عفونی شود. مشکلات متعددی وجود دارند که پیرسینگ های دهانی می توانند برای افراد ایجاد کنند که می توانند شامل موارد زیر باشند:

مضرات پیرسینگ دهانی

مضرات پیرسینگ دهانی

 

پیرسینگ دهانی خطر آسیب را افزایش می دهد

پیرسینگ های دهانی، بویژه سوراخ کردن لب ها، زبان و گونه ها، خطر آسیب به دندان های مجاور زیور آلات آنها را به شدت افزایش می دهد. مطالعات نشان داده اند که در ۲۵% از نوجوانانی که حلقه لب داشته اند آسیب دائمی دندان رخ داده است و نزدیک به ۵۰% از نوجوانان با سوراخ کردن زبان دچار آسیب دائمی دندان شده اند. علاوه بر آسیب دندان، افرادی که پیرسینگ دهان دارند، بیشتر در معرض انواع خطرات و آسیب های دهانی قرار دارند، از جمله:

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آیا ارتودنسی سریع امکان پذیر است؟

آسیب بی قراری

مقاومت در برابر بازی کردن با پیرسینگ داخل دهان می تواند دشوار باشد. این می تواند باعث ترک خوردن یا لب پر شدن دندان ها شود. پرشدگی ها ممکن است آسیب ببینند و بافت های نرم نیز آسیب ببینند.

آسیب عصب

اگر پیرسینگ دهانی در زبان باشد، می تواند به اعصاب آن آسیب برساند.

آسیب لثه

وقتی پیرسینگ دهان به لثه ها ساییده می شود، می تواند باعث ساییدگی بافت شود. این امر می تواند باعث شود ریشه های دندان ها نمایان شوند و بدون پوشش محافظ باقی بمانند.

مضرات پیرسینگ دهانی

مضرات پیرسینگ دهانی

پیرسینگ دهان می تواند منجر به بروز بیماری شود.

علاوه بر افزایش خطر آسیب های دهانی، نوجوانانی که پیرسینگ دهانی دارند، بیشتر با احتمال ابتلا به یک بیماری مواجه هستند. مطالعات متعدد نشان داده اند که پیرسینگ دهان می تواند منجر به ژنژیویت یا التهاب لثه، افزایش پلاک، تحلیل لثه، ایجاد حفره ها و حساسیت به فلز شود. بر اساس یک مطالعه، پیرسینگ لب و زبان با تحلیل لثه ارتباط قوی دارد.

مطالعات نشان داده اند که محلی که در آن پیرسینگ انجام شده است یکی دیگر از عوامل کلیدی مؤثر در انتقال بیماری های دهان است. سالن ها و تکنیک های انجام پیرسینگ، احتمال ابتلا به بیماری های دهان و دندان و انتقال بیماری های دیگر مانند سل، هپاتیت و کزاز را تا حد زیادی افزایش می دهند. یک پیرسینگ می تواند امکان ورود باکتری های موجود در دهان به جریان خون را ایجاد کند.

پیرسینگ می تواند خوردن آن دشوار کند

سوراخ کردن دهان می تواند در عملکرد منظم دهان اختلال ایجاد کند و جویدن و بلعیدن را دشوار کند. بسته به محلی که پیرسینگ ایجاد می شود، جواهرآلات آن می تواند مانع غذا خوردن شود و در معرض خطر قرار گرفتن زیر بایت قرار داشته باشد. علاوه بر این، غذا می تواند در سوراخ های پیرسینگ ها گیر کند و منجر به بروز عفونت و سایر بیماری ها شود. بعلاوه یک شیء مانند جواهرآلات پیرسینگ بیشتر می تواند باعث تحریک غدد بزاقی شود، بنابراین کسانی که پیرسینگ دهانی دارند آبریزش بیشتری از دهان دارند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  مشکلات شایع روکش های دندانی

عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس

از آنجا که جواهرات پیرسینگ در تصاویر رادیوگرافی با اشعه ایکس به صورت اجسام روشن ظاهر می شوند، پیرسینگ ها می توانند سایر قسمت های دهان را مبهم کنند.

مشکلات مربوط به پیرسینگ و بریس های دندانی

برای بیمارانی که بریس دارند، پیرسینگ دهانی می تواند مشکل ساز باشد. پیرسینگ می تواند به راحتی به ابزار ارتودنسی کند و به براکت ها آسیب وارد کند. این همچنین می تواند باعث آسیب به ناحیه اطراف پیرسینگ شود. دندانپزشکان عمومی توصیه می کنند که بیماران قبل از انتخاب پیرسینگ دهانی تا بعد از بریس های دندانی صبر کنند.

روش صحیح مراقبت از پیرسینگ دهانی

پیرسینگ دهانی می تواند باعث آسیب به دهان و دندان ها شود. با این حال، برای بیمارانی که برای انجام پیرسینگ دهانی تصمیم گرفته اند، مراقبت صحیح از آن مهم است. یکی از مهم ترین بخش های مراقبت از پیرسینگ دهانی، بهداشت صحیح دهان است.

بیماران باید بعد از هر وعده غذایی، میان وعده یا نوشیدنی، ناحیه سوراخ شده را تمیز کنند. این می تواند از گیر کردن ذرات غذا در آن منطقه جلوگیری کند. بیماران همچنین باید قبل از انجام فعالیت های بدنی، زیورآلات پیرسینگ را خارج کنند، تا خطر آسیب یا حوادث را کاهش دهند. برای پیشگیری از آسیب وارد شدن به دندان ها توسط پیرسینگ، بیماران باید در مقابل تمایل به بازی در حالی که زیورآلات پیرسینگ داخل دهان است، مقاومت کنند. این می تواند باعث ترک خوردن دندان ها شود.

اگر بیمار علائم عفونت را مشاهده کرد، باید فوراً به دندانپزشک مراجعه کند. علائم عفونت می توانند شامل درد، تورم، قرمزی، تب یا لرز باشند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  با بریس های شفاف نامرئی چه می توان خورد؟

امروز به دندانپزشک عمومی مراجعه کنید

در حالی که انجام پیرسینگ دهان ممکن است وضعیت ایده آلی نباشد، مراقبت صحیح از پیرسینگ می تواند به کاهش آسیب کمک کند. رعایت بهداشت دهان و دندان برای هر کسی که پیرسینگ دهان دارد ضروری است. این شامل تمیز کردن مناسب بعد از هر وعده غذایی یا میان وعده است. اگر به فکر انجام یک پیرسینگ دهان هستید، باید با یک دندانپزشک عمومی قرار ملاقات بگذارید تا گزینه های خود را بررسی کنید.

پیرسینگ دهان ارزش ریسک را ندارد

خطرات ناشی از پیرسینگ های دهانی بسیار بیشتر از فواید مد روز آنها هستند. در واقع، آکادمی دندانپزشکی کودکان آمریکا به شدت با عمل پیرسینگ دهانی برای کودکان مخالف است. با فرزندان خود در مورد خطرات احتمالی ناشی از پیرسینگ دهانی قبل از انجام آن صحبت کنید. اگر کودک شما قبلاً پیرسینگ دهان انجام داده است، مطمئن شوید که آن را تمیز و ضدعفونی می کند و قبل از شرکت در هر ورزش یا فعالیتی که پر برخورد است، آن را بیرون می آورد تا از آسیب جدی به دهان جلوگیری شود.

۰/۵ (۰ نظر)
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code