دستگاههای ارتودنسی متحرک (پلاک های ارتودنسی) در موارد متعددی تجویز می شوند. علیرغم ظاهر ساده ، نقش آنهادر درمان بسیار مهم و جدی است بطوریکه در برخی از بیماران استفاده مناسب از این وسایل به قیمت دور شدن از درمان های پیچیده ای مثل جراحی فک است.

شرط لازم برای موفقیت درمان با دستگاههای متحرک، استفاده کافی از آنها با توجه به زمانی است که ارتودنتیست توصیه می کند این وسایل تنها در هنگام صرف وعده های اصلی غذایی باید از دهان خارج شوند. عدم استفاده مناسب از دستگاهها منجر به عدم قرار گیری درست آنها در دهان و از بین رفتن نتایج درمانی بدست آمده می شود. در اکثر موارد پلاک های ارتودنسی را در طول مدت ۲۴ ساعت شبانه روز به غیر از زمان خوردن غذا، مسواک زدن دندان ها باید داخل دهان قرار گیرد.

هنگامی که پلاک در دهان قرار ندارد، لازم است آن را در جای مخصوص پلاک به صورت خشک نگهداری کنید. هیچ گاه پلاک را در دستمال یا حوله کاغذی نپیچید یا آن را در جیب خود قرار ندهید پلاک دندان بسیار شکننده است. در هنگام مسواک زدن دندان ها، سعی کنید پلاک های دندان را با مسواک و مایع شوینده (می توان از مایع ظرفشویی استفاده کرد) بشویید. هیچ گاه از آب گرم یا آب جوش برای تمیز کردن پلاک دندان استفاده نکنید. انجام این کار می تواند باعث وارد شدن آسیب به پلاک شود. برای حفظ سلامتی دندانها و لثه بعد از هر بار غذا خوردن، دندانهارا مسواک زده و پلاک متحرک را  با یک مسواک بدون افزودن خمیر دندان تنها با ماده شوینده  و با آب کافی بشویید. لطفاً برای قرار دادن و خارج کردن پلاک متحرک از دهان به نکات و راهنمایی های پزشک معالج خود توجه نمایید. از بازی کردن با پلاک در دهان یا خارج کردن آن از محل خود خودداری نمایید. انجام این کار می تواند به تدریج باعث خراب شدن پلاک یا شکستن آن شود.
درابتدای درمان ممکن است این دستگاهها نحوه صحبت کردن کودکان را موقتاً تغییر دهند، ولی اغلب کودکان، خود را با آن وفق داده و بعد از طی یک الی چند روز بطور عادی صحبت می کنند. برای تطابق سریعتر بهتر است در روزهای اول بیمار با صدای بلندتر  صحبت کند به این منظور می تواند صفحات کتابی را با صدای بلند بخواند. همچنین ممکن است در طی ۴۸ ساعت اول آب دهان بیمار زیاد شده و قورت دادن آن سخت باشد. این مسئله جای نگرانی نداشته و فرد به سرعت به آن عادت می کند.
در طی درمان بیمار می تواند رژیم غذایی عادی داشته باشد. ولی برای جلوگیری ازشکسته و کج شدن اجزاء دستگاههای ارتودنسی بهتر است از خوردن مواد غذایی چسبنده مثل آدامس، شکلات و غذاهای سفت مثل پسته – فندق – بادام – یخ  خودداری کند.
اگر بیمار چند روز از پلاک استفاده نکند ممکن است پلاک در دهان جای نگیرد که به علت عدم تطابق پلاک با دهان است .

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  کیست ها و عفونت های دندانی
۳/۵ (۳ نظر)
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code