علل شکست درمان ارتودنسی

افراد بسیاری برای کمک به اصلاح نحوه قرار گیری دندان های خود یا مشکل بایت، تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرند. درمان می تواند یا جنبه زیبایی داشته باشد تا به بهبود ظاهر فرد کمک کند، اما می تواند عملکردهای دهانی را نیز بهبود دهد. طول درمان ارتودنسی می تواند از نظر رژیم غذایی و فعالیت ها محدود کننده باشد، که به همین دلیل است که اکثر افراد با برداشته شدن بریس ها از روی دندان های آنها احساس راحتی می کنند.

با این حال، برای برخی افراد، شکست درمان ارتودنسی و بازگشت مشکلات ارتودنتیک اتفاق می افتد. در اینجا توضیحاتی در این رابطه به شما ارائه می دهیم.

دندان ها تمایل دارند به محل اصلی قبل از درمان خود بازگردند، حتی زمانی که ارتودنتیست شما اعلام می کند که درمان ارتودنسی شما تکمیل شده است. این جابجایی دندان ها تحت عنوان ریلپس ارتودنتیک شناخته می شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که دندان ها به موقعیت قبل از درمان خود باز می گردند. اکثر اوقات، ریلپس در نتیجه عدم پایبندی بیمار به استفاده مداوم از ریتینری اتفاق می افتد که پس از درمان اولیه ارتودنسی بروز می یابد.

دندانپزشکان توصیه می کنند که بیماران تمام تلاش خود را برای دنبال کردن جلسات پس از درمان ارتودنسی به کار ببندند. آنها در ماه های دوم، ششم، و هجدهم پس از برداشته شدن براکت های ارتودنسی مورد بررسی قرار می گیرند. ریتینر در اختیار بیماران قرار می گیرد که آنها می توانند در طول مدتی که منتظر هستند دندان های آنها در محل خود تثبیت شوند از آن استفاده کنند.

بسته به احتمال ریلپس، ریتینرها می توانند دو هفته یا بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند. اکثر ارتودنتیست ها برای دندان هایی که احتمال بازگشت آنها به وضعیت قبل از درمان بیشتر است، از ریتینرهای سیمی دائمی استفاده می کنند. برخی بیماران ممکن است ریتینرهای متحرک داشته باشند که آنها را در طول کل روز یا حین خواب استفاده می کنند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  اهمیت دندان های عقب و محل قرار گیری آنها

اصلاح بایت و صاف و همراستا کردن دندان ها یک شبه اتفاق نمی افتد. بسته به وخامت مشکل کجی دندان ها، ممکن است چند سال طول بکشد تا تکمیل شود. به همین علت است که وقتی بیماران چند ماه پس از برداشته شدن براکت ها از روی دندان های خود متوجه جابجا شدن دندان های خود می شوند، نگران و ناامید می شوند.

در اینجا برای شما توضیح می دهیم چرا ممکن است ریلپس درمان ارتودنسی اتفاق بیفتد:

عوامل موثر در برگشت ارتودنسی

عوامل موثر در برگشت ارتودنسی

عدم تکمیل درمان ارتودنسی

نخستین دلیل برای اکثر موارد ریلپس درمان ارتودنسی، عدم تکمیل آن است. دلایل متعددی وجود دارند که می توانند باعث شوند بیمار بخواهد درمان را متوقف کند. ممکن است علت این باشد که دندان ها جابجا شده اند، نمی توانند هزینه های درمان ارتودنسی را تقبل کنند، یا تحمل درد آنها پایین است. صرف نظر از دلیل، درمان تکمیل نشده همیشه نتایجی نامطلوب در پی خواهد داشت.

محاسبه نادرست مال اکلوژن دندان ها

مال اکلوژن دندان ها عبارت است از مشکلات نحوه قرار گیری دندان ها که می تواند با بریس ها برطرف شود. با این حال، مال اکلوژن ها می توانند اتفاق بیفتند، مخصوصاً اگر عامل بروز آن برطرف نشده باشد. برای مثال، فرو رفتن یک دندان مولر داخل حفره خود در آینده می تواند نتایج درمان را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به جابجا شدن یک دندان شود.

عدم نظارت

اگر می خواهید درمان ارتودنسی شما به نتایج مطلوب برسند، باید نسبت به آن متعهد باشید. ممکن است تغییراتی در دندان ها و لثه بوجود بیاید که می توانند مستقیماً نتایج درمان را تحت تأثیر قرار دهند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چگونه ریتینر ارتودنسی را تمیز نگهداریم؟

مهم است تمام جلسات پس از اتمام درمان ارتودنسی را دنبال کنید. در صورت عدم نظارت روی موقعیت دندان ها پس از اتمام درمان، ممکن است همه مشکلات به درستی درمان نشوند و منجر به شکست درمان ارتودنسی شود.

عوامل موثر در برگشت ارتودنسی

عوامل موثر در برگشت ارتودنسی

عدم تعهد بیمار

برخی بیماران همیشه نسبت به دستور العمل هایی که توسط ارتودنتیست به آنها داده می شود متعهد نیستند. عدم مراجعه در زمان مشخص شده، خوردن غذاهای ممنوع یا بهداشت بد دهانی، ممکن است بیماران ندانند که این کارهای آنها نیمی از نتیجه ای که انتظار مشاهده آن را دارند را به باد می دهد.

برای مشاهده بهترین نتایج، لازم است بایدها و نبایدهای حین استفاده از بریس های ارتودنسی را رعایت کنید. اگر آنها نادیده گرفته شوند، می تواند نتایجی دور از انتظار و در پی داشته باشند یا تکمیل درمان خیلی طولانی شود.

عدم زمان کافی برای تثبیت دندان ها

بسیاری از بیماران نتایج فوری می خواهند. به دلیل فشاری که آنها به ارتودنتیست خود وارد می کنند، ممکن است روند درمان در قالب چند ماه کمتر از زمانی که برای درمان نیاز است فشرده شود.

طی کردن “مسیر سریع تر” دستیابی به بهترین نتایج را تضمین نمی کند. دندان ها برای تنظیم شدن و تثبیت شدن در محل صحیح نیاز به زمان دارند.

عوامل موثر در برگشت ارتودنسی

عوامل موثر در برگشت ارتودنسی

ادامه دادن عادات بد

دندان قروچه، مکیدن آبنبات، خوردن غذاهای سفت و چسبناک، سیگار کشیدن، و عدم مراجعه منظم به دندانپزشک برای چکاپ- اکثر این عادت ها ممکن است بی تقصیر به نظر برسند، اما آنها روی درمان ارتودنسی تأثیر منفی می گذارند.

توجه نادرست به سلامت دهان و دندان شما می تواند روی تراز دندان ها نیز تأثیر بگذارند، زیرا مشکلات لثه باعث فرسایش مینای دندان ها و حتی از دست دادن دندان ها شوند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  مقایسه براکت پشت دندانی و اینویزیلاین

ریلپس یا بازگشت درمان ارتودنسی از جمله موارد اورژانسی ارتودنسی محسوب نمی شود، اما همچنان دلیلی برای نگرانی است. اگر این مشکل هر چه سریع تر و به درستی مورد رسیدگی قرار گیرد، می تواند برطرف شود. برخی از نکاتی که در مواجهه با جابجا شدن دندان ها می توانند به شما کمک کنند عبارتند از:

  • با یک دندانپزشک مشورت کنید. هر چه سریع تر برای معاینه و بررسی وضعیت خود به دندانپزشک مراجعه کنید. هر چه سریع تر برای چکاپ مراجعه کنید، مشکل می تواند زودتر حل شود.
  • مراقب وضعیت خود باشید. حتی اگر پیوسته ریتینر استفاده می کنید، ممکن است متوجه جابجایی های جزئی دندان های خود شوید. می توانید آن را به حال خود رها کنید یا برای پیشگیری از جابجایی ها در آینده اقدامات نظارتی انجام دهید. دندانپزشک نیز می تواند به شما در نظارت روی وضعیت دندان ها کمک کند.
  • در صورت نیاز ریتینر جدیدی دریافت کنید. وقتی ریتینرهای ارتودنتیکی که استفاده می کنید پس از تکمیل درمان، به دلیل جابجا شدن دندان ها، دیگر متناسب با دندان های شما نیست، نیاز به ریتینر جدیدی خواهید داشت. برای دریافت ریتینر جدید با ارتودنتیست خود مشورت کنید.
  • برای درمان مجدد اقدام کنید. اگر ریلپس قابل توجه باشد، جلسه بعد در مورد درمان مجدد با ارتودنتیست خود گفتگو کنید. گزینه های مختلفی هستند که می توانید از بین آنها انتخاب کنید. البته این به معنای یک دوره درمان دیگر با ابزارهای ارتودنسی است اما اغلب بهترین راهکار همین است.

مدتی زمان می برد تا بتوانید به لبخندی که دوست دارید دست یابید. با این حال، اگر دستور العمل های متخصص معتمد خود را انجام دهید، این درمان ارزش زمان و تلاشی که برای آن می گذارید را دارد. در صورت تجربه بازگشت مشکل ارتودنتیک، درباره درمان آن با ارتودنتیست مشورت کنید.

۰/۵ (۰ نظر)
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code