جراحی کاشت ایمپلنت های دندانی فرایندی برای جایگزینی ریشه های دندان ها با یک پست فلزی پیچ- مانند و جایگزینی دندان های از دست رفته یا آسیب دیده با دندان های مصنوعی است که عملکرد و ظاهری شبیه دندان های طبیعی خواهند داشت. مانند هر جراحی دیگری، مراقب های پس از کاشت ایمپلنت های دندانی برای بهبود سریع ضروری است.

چگونگی انجام جراحی ایمپلنت های دندانی به نوع ایمپلنت و شرایط استخوان فک شما بستگی دارد. اما همه جراحی های ایمپلنت های دندانی در چند مرحله انجام می شوند و ممکن است شامل چند فرایند شوند. مزیت اصلی ایمپلنت های دندانی حمایت منسجم آنها از دندان های جدید است. از آنجا که این دوره های بهبود نیاز به زمان دارند، ممکن است فرایند چند ماه طول بکشد.

پس از دریافت ایمپلنت های دندانی گام های مهم متعددی وجود دارند که می توانند این اطمینان را بوجود بیاورند که شما مراقبت از ایمپلنت های دندانی خود را به خوبی انجام می دهید و روند بهبود بدون هیچ خطری سپری می شود. در این مطلب سعی داریم به بیان یک دسته مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت های دندانی بپردازیم، گرچه لازم است شما در مورد نیازها و شرایط خاص خود با دندانپزشک خود مشورت کنید.

مانند هر جراحی دیگری، در صورت عدم مراقبت، جراحی کاشت ایمپلنت های دندانی می تواند خطراتی برای سلامتی داشته باشد. مشکلات نادر هستند، اما وقتی رخ می دهند اغلب جزئی هستند و به راحتی درمان می شوند. این خطرات عبارتند از:

  • عفونت در محل کاشت ایمپلنت
  • آسیب یا صدمه به ساختارهای پیرامونی، مانند دندان های دیگر یا عروق خونی.
  • آسیب به عصب، که می تواند موجب بروز درد، بی حسی، یا گزگز در دندان های طبیعی، لثه ها، لب ها، یا چانه
  • مشکلات سینوس، وقتی ایمپلنت دندانی در فک بالا کاشته می شود ممکن است به داخل حفره های سینوس فرو برود.

تا زمانی که اثر داروی بی حسی از بین نرفته است چیزی نخورید، زیرا ممکن است لب ها، داخل گونه، یا زبان خود را گاز بگیرید و موجب بروز آسیب شوید.

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندانی

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندانی

مراقبت از زخم

در مراقبت از ایمپلنت های دندانی، نخستین گام برای حصول اطمینان از بهبود صحیح پس از جراحی کاشت ایمپلنت دندانی مراقبت های بعدی از زخم است. وقتی بیمار پس از دریافت ایمپلنت مطب را ترک می کند، احتمالاً روی محل جراحی ایمپلنت دندانی خود گاز استریل دارد. بیمار باید بایت خود را محکم روی آن قرار دهد و در صورت لزوم پانسمان را تعویض کند.

مقداری خونریزی جزئی، مانند رگه های صورتی رنگ داخل بزاق، ممکن است طی ۴۸ ساعت نخست پس از جراحی اتفاق بیفتد. پس از جراحی، بقیه روز را از خوردن غذاهای خیلی داغ اجتناب کنید و دهان خود را نشویید، این کارهای باعث طولانی تر شدن خونریزی می شوند. خوراکی های سرد مانند بستنی یا شیک ها برای شما مناسب هستند، البته تا زمانی که برای خوردن آنها از قاشق استفاده کنید. در صورت ادامه پیدا کردن خونریزی، می توانید یک چای کیسه ای خیسانده و سپس چلانده شده را جایگزین گاز استریل کنید و فشار اندکی به آن وارد کنید. آن را ۳۰ دقیقه در جای خود نگهدارید، بدون آنکه آن را بردارید تا ببینید آیا خونریزی متوقف شده است یا خیر. برای پیشگیری یا کاهش خونریزی شدید، به مدت ۲ تا ۳ روز از انجام فعالیت های بدنی شدید اجتناب کنید. اگر خونریزی تا روز دوم ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، با مطب دندانپزشک خود تماس بگیرید. (دقت داشته باشید: مقدار اندکی خونریزی، که برای دو روز نخست عادی است، می تواند باعث شود بزاق دهان شما قرمز رنگ به نظر برسد، و باعث نگرانی نیست.)

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آیا پیرسینگ های دهانی می توانند مضر باشند؟

از دستکاری زخم یا ناحیه جراحی شده با زبان یا انگشت اجتناب کنید، مخصوصاً اگر خطر آسیب رسیدن به لخته خون وجود داشته باشد.

از کشیدن لب یا لپ برای نگاه کردن ناحیه جراحی اجتناب کنید و اجازه ندهید شخص دیگری این کار را انجام دهد. آن را رها کنید تا روند بهبود را ادامه دهد.

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندانی

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندانی

تورم

تورم پس از هر گونه فرایند جراحی عادی است و تا دو الی سه روز افزایش نیز پیدا خواهد کرد. حتی کبودی و ترک خوردگی لب ها نیز ممکن است اتفاق بیفتد. برای مقابله با تورم روی صورت، سمتی که جراحی کاشت ایمپلنت انجام شده است به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کیسه یخ یا کیسه سبزیجات منجمد که داخل یک حوله پیچیده شده است بگذارید، سپس به همان مدت زمان کیسه یخ را بردارید. در صورت امکان، این کار تا ۲۴ ساعت به صورت متوالی انجام دهید. البته این کار به کنترل درد و ناراحتی شما نیز کمک می کند.

بالاتر نگهداشتن سر نسبت به قلب نیز کمک خواهد کرد. یک تا دو روز پس از جراحی، گرمای مرطوب نیز می تواند به کاهش تورم کمک کند. تورم های زیاد با پزشک درمیان گذاشته شوند.

درد و ناراحتی

شما تا ساعت ها پس از رسیدن به منزل بی حس خواهید بود. برای کنترل درد و ناراحتی، باید به محض بازگشت احساسات خود، مصرف داروهای مسکن تجویزی یا بدون نسخه را آغاز کنید. به خاطر داشته باشید: مصرف دارو همراه با غذا می تواند خطر تهوع را کاهش دهد. احتمالاً ناراحتی شما طی پنج روز نخست پس از فرایند بدتر خواهد بود، که پس از آن به تدریج کاهش پیدا خواهد کرد. اگر درد بدتر شود، به دارو پاسخ ندهد، یا بیشتر از مقدار دوز توصیه شده نیاز به داروی مسکن داشته باشد، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  درمان ارتودنتیک و پریودنتال با الاینرهای شفاف

ممکن است پس از جراحی مقداری حساسیت، مخصوصاً به سرما، داشته باشید. حساسیت معمولاً ظرف چند هفته پس از جراحی از بین خواهد رفت و با عاری نگهداشتن محدوده ایمپلنت کاشته شده از پلاک، می تواند آن را به حداقل رساند. در صورتی که حساسیت شدید است، با دندانپزشک تماس بگیرید تا توصیه های مربوطه را به شما بکند یا برای کاهش آن داروهایی به شما معرفی کند.

رژیم غذایی

برای روز نخست پس از فرایند خوردن غذاهای نرم و آبکی توصیه می شوند. از مصرف غذاها یا مایعات خیلی داغ اجتناب کنید. طی ۷۲ ساعت نخست پس از فرایند از استفاده نی پرهیز کنید زیرا عمل مکیدن ممکن است باعث شل شدن یا کنده شدن لخته خون شود (اتفاقی که باعث بروز خشکی حفره دندان می شود و درد زیادی بوجود می آورد). به تدریج به رژیم غذایی معمول خود بازگردید، و جویدن غذا را در سمت مخالفی که ایمپلنت کاشته شده است انجام دهید. از خورده غلات، آجیل، و دیگر خوراکی هایی که می توانند به ذرات ریز و محکم تبدیل شوند اجتناب نمایید زیرا می توانند داخل زخم های شما گیر کنند.

از خوردن خوراکی های چسبناک، سفت (مانند تکه های یخ، آجیل ها، پاپ کورن، چیپس)، خشک، پر ادویه، فوق العاده خشک شده، یا اسیدی در رژیم غذایی خود بپرهیزید. غذاهایی مانند سوپ، پاستا، تخم مرغ آب پز، پوره سیب زمینی، ماکارونی و پنیر بهترین گزینه ها هستند. مطمئن شوید به مقدار کافی مواد مغذی از طریق رژیم غذایی خود دریافت می کنید و مقدار زیادی آب می نوشید.

خوردن ترکیب خوبی از غذاهای سالم و مقوی پس از فرایند توصیه می شود. به خاطر داشته باشید که حتی اگر شما احساس گرسنگی ندارید هم برای سوخت رسانی به منظور بهبود بهتر نیاز است غذا بخورید.

به مدت ۷۲ ساعت پس از فرایند از خوردن الکل (حتی آبجو و شراب) اجتناب کنید.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن می تواند به میزان قابل توجهی خطر شکست را افزایش دهد و مانعی است سر راه مراقبت و بهبود صحیح ایمپلنت های دندانی. ما توصیه می کنیم که برای همیشه سیگار کشیدن را ترک کنید، یا حداقل به مدت ۸ هفته کامل پس از کاشت ایمپلنت سیگار نکشید. از جایگزین های نیکوتین و دیگر فراورده های تنباکو نیز اجتناب کنید.

فعالیت

هر گونه فعالیتی که قلب شما را تحریک کند باعث بروز خونریزی خواهد شد. در روز انجام جراحی ورزش نکنید. روز بعد از آن نیز، اگر احساس می کنید توانایی انجام آن را دارید، می توانید با تمرینات سبک آغاز کنید.

داروها

داروهای خود را طبق تجویز دندانپزشک مصرف کنید. احتمالاً برای پیشگیری یا کاهش عفونت برای شما آنتی بیوتیک تجویز می شود. سعی کنید همه آنتی بیوتیک های خود را طبق تجویز استفاده کنید و مصرف داروهای خود را تا اتمام آنها ادامه دهید.

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندانی

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندانی

بهداشت دهانی

قبل از رفتن به رختخواب در روز فرایند مسواک بزنید. اطراف ناحیه ایمپلنت کاشته شده را مسواک نزنید. مثل همیشه نخ دندان بکشید، غیر از دندان های کناری محل ایمپلنت کاشته شده. اگر ترمیم قابل مشاهده ای دارید، دندانپزشک مراقبت های لازم برای آن را با جزئیات برای شما توصیح خواهد داد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چرا دندان های من بعد از بریس ها هنوز عجیب به نظر می رسند؟

به مدت ۲۴ ساعت پس از فرایند از آب کشی دهان اجتناب کنید. پس از آن، می توانید شستشوی دهان با آب نمک (نصف قاشق چایخوری نمک در یک فنجان آب) را آغاز کنید. با شستشوی ملایم شروع کنید- قطعاً شما نمی خواهید به محل جراحی آسیب وارد کنید. پس از سه روز، می توانید مسواک زدن ملایم اطراف موضع جراحی را آغاز کنید. اگر دهانشویه برای شما تجویز شد، دستورالعمل های مصرف آن را دنبال کنید. پس از صرف غذا یا میان وعده، برای شستشوی دهان از آب و نمک استفاده کنید.

دو مرتبه در طول روز دهانشویه استفاده کنید، هر بار دهانشویه را ۳۰ ثانیه داخل دهان بچرخانید.

اگر به شما گفته شده است از استنت های شفاف یا پروتزهای مصنوعی (دنچر) فک بالا استفاده کنید که سقف دهان را پوشش می دهند، آن را به مدت ۲۴ ساعت برندارید، مهم نیست چه اتفاقی می افتد! ممکن است غرق در خون شود، اما آن را از جای خود تکان ندهید و تنها با کلرهگزیدین یا آب ولرم و نمک شستشو دهید. پس از ۲۴ ساعت شما مختارید آن را هر چقدر راحت هستید استفاده کنید، مخصوصاً وقت غذا خوردن.

ابزارهای متحرک

اگر یک ابزار مصنوعی دارید که باید از آن استفاده کنید، دندانپزشک برای شما توضیح خواهد داد چه زمانی و چگونه می توانید از آن استفاده کنید. همیشه این دستورالعمل ها را دنبال کنید، و به خاطر داشته باشید که ابزار خود را طبق دستورالعمل تمیز کنید.

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندانی

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندانی

مراقب مشکلات و عوارض جانبی باشید!

مشکلات پس از کاشت ایمپلنت های دندانی نادر هستند، اما می توانند رخ دهند.

مراقب موارد زیر باشید:

  • افزایش درد اطراف زخم
  • خونریزی که افزایش پیدا می کند یا متوقف نمی شود.
  • استفراق یا تهوعی که به مصرف داروهای مسکن ربطی ندارد.
  • تب
  • گرم شدن موضعی محل جراحی
  • بو یا مزه چرک یا شبیه سوخت در ناحیه محل جراحی

سعی کنید استراحت کنید و تا جایی که امکان دارد بهداشت دهانی را به خوبی رعایت کنید تا روند بهبود به خوبی پیش برود. دقت داشته باشید که هر جراحی یا هر فرایند تهاجمی خطراتی به همراه دارد. قبل از پیش رفتن، باید به دنبال نظر دومی از یک متخصص معتبر دیگر نیز باشید.

در صورتی که جراحی را انجام دادید و هر یک از اینها را تجربه کردید، یا در صورتی که شرایط شما یک هفته پس از فرایند بهبود پیدا نکرد، برای اطلاعات بیشتر با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

۰/۵ (۰ نظر)
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code