ما اغلب شاهد اثرات پوسیدگی دندان روی دندان ها و لثه های بیماران خود هستیم. بسیاری از بیماران ما از ما می پرسند، “آیا می توان از پوسیدگی دندان جلوگیری کرد یا حتی آن را معکوس کرد؟” پاسخ این است: آری، اما با یک اخطار.

چه چیزی باعث پوسیدگی دندان می شود؟

پوسیدگی دندان یک مشکل شایع است که در حال حاضر بسیاری از افراد، با وجود آنچه که ممکن است به عنوان یک برنامه پیشگیری ساده به نظر برسد، همچنان با آن دست و پنجه نرم می کنند. پوسیدگی دندان به مرور زمان اتفاق می افتد و این همان چیزی است که بسیاری از افراد را درگیر کرده است. این مشکل ناشی از تجمع پلاک و سایر عواملی است که بر تلاش فرد برای حفظ بهداشت دندان غلبه می کند.

باکتری ها. میکروارگانیسم های کوچکی که با خوشحالی در دهان شما زندگی می کنند و از قندهای موجود در غذاها و نوشیدنی هایی که مصرف می کنید تغذیه می کنند، مقصر پوسیدگی و حفره های دندانی هستند. وقتی آنها از این قندها تغذیه می کنند، محصول جانبی هضم آنها اسیدهایی است که به مینای دندان حمله می کنند که محافظ بیرونی دندان است و به آرامی آن را حل می کند. از سوی دیگر، مواد معدنی موجود در بزاق و فلوراید موجود در خمیر دندان به بازسازی مینای دندان کمک می کنند و این امکان را برای آن فراهم می کنند تا پس از حملات اسیدی خود را التیام بخشد.

اگر بیماران با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و معاینات منظم دندانپزشکی بهداشت دهان و دندان های خود را رعایت نکنند، این ترکیب اسیدها و قندها می تواند باعث تشکیل پلاک های دندانی شود که در نهایت می توانند سخت شده و به تارتاری تبدیل شوند که به سختی می توان آن را از بین برد- ناگفته نماند که آسیب بیشتری به دندان ها وارد می شود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پس از هر بار سفت و تنظیم کردن بریس چه انتظاری باید داشت؟

عوامل دیگری که در پوسیدگی دندان ها نقش دارند عبارتند از خوردن مکرر تنقلات و نوشیدنی های شیرین، خوردن غذاهای غنی از کربوهیدرات (مانند نان)، خشکی دهان، سیگار کشیدن و عدم دریافت فلوراید کافی در رژیم غذایی یا از طریق درمان.

مینای دندانی که به طور مدام در معرض اسید است!

هنگامی که مینای دندان پیوسته در معرض حملات اسیدی قرار می گیرد و نمی تواند در این فاصله دوباره خود را بهبود بخشد، پوسیدگی دندان ایجاد می شود. حتی در این مرحله، با اتخاذ روش های مناسب مراقبت از دندان و همچنین رژیم غذایی سالم می توان این روند را معکوس کرد. تنها زمانی که پوسیدگی دندان خیلی پیشرفت کرده باشد و اجازه داده شود مقدار زیادی از مینای دندان از بین برود، نمی توان آن را معکوس کرد. در این حالت، حفره ای روی دندان ها ایجاد می شود که در نتیجه، به کشیدن دندان یا پر کردن نیاز خواهد داشت. بنابراین همیشه بهتر است ابتدا به دنبال پیشگیری باشید تا اینکه بعداً با پوسیدگی دندان مبارزه کنید. همیشه زمان مناسبی برای شروع اقدامات بهتر مراقبت از دندان و بهبود وضعیت فعلی است.

علائم پوسیدگی دندان

علائم پوسیدگی دندان اغلب عبارتند از:

  • درد شدید دندان هنگام خوردن یا نوشیدن چیزی گرم یا سرد.
  • دندان درد عمومی.
  • درد هنگام خوردن یا نوشیدن غذاها یا نوشیدنی های شیرین.
  • لکه های روی دندان (سفید، قهوه ای، خاکستری، زرد).
  • حفره های قابل مشاهده در دندان ها یا حفره هایی که می توانید آنها را احساس کنید.
  • تورم در فک یا لثه ها، اطراف دندان آسیب دیده.
  • بوی بد دهان.
  • وجود یک مزه غیر طبیعی ثابت داخل دهان.
آیا پوسیدگی دندان قابل برگشت است؟

آیا پوسیدگی دندان قابل برگشت است؟

آیا پوسیدگی دندان قابل برگشت است؟

آری، اگر زود تشخیص داده شود. پوسیدگی دندان تنها در مراحل اولیه، زمانی برگشت پذیر است که فقط مینای دندان یا پوشش محافظ بیرونی سخت دندان را تحت تأثیر قرار داده باشد. هنگامی که پوسیدگی دندان پیشرفت کرده باشد و از درون مینای دندان به قسمت نرم تر و داخلی دندان رسیده باشد، غیر قابل برگشت است. بهداشت خوب دهان و دندان و معاینات منظم برای جلوگیری از پوسیدگی و ایجاد حفره های دندانی بسیار مهم هستند.

چگونه می توان از پوسیدگی دندان جلوگیری کرد؟

بهترین راه برای محافظت در برابر پوسیدگی و حفره های دندان، پیشگیری است. در اینجا بهترین راه های جلوگیری از پوسیدگی و حفره های دندانی ارائه شده اند:

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  چرا بریس های ارتودنسی به تنظیم نیاز دارند؟

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم

اولین خط دفاعی در برابر پوسیدگی و حفره های دندانی، مسواک زدن دندان ها و نخ دندان کشیدن منظم است. بیماران باید روزی دو مرتبه مسواک بزنند و نخ دندان بکشند. نخ دندان کشیدن به فضاهایی می رسد که مسواک زدن معمولی نمی تواند به آنها برسد و با هم از ایجاد پلاک جلوگیری می کنند. استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید برای بازسازی و تقویت مینای دندان کار می کند و به ترمیم آسیب های ناشی از باکتری ها و جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند. برای کمک به کاهش باکتری های موجود در دهان و جلوگیری از تشکیل تارتار، می توانید یک دهانشویه ضد میکروب اضافه کنید.

آیا پوسیدگی دندان قابل برگشت است؟

آیا پوسیدگی دندان قابل برگشت است؟

معاینات منظم دندانپزشکی

خط دفاع بعدی معاینات منظم دندانپزشکی است. با معاینه و پاکسازی توصیه شده دندانپزشکی، هر شش ماه یک مرتبه، یا حداقل سالی یک مرتبه، می توانید به طور چشمگیری احتمال ایجاد پوسیدگی و حفره های دندانی را کاهش دهید و مشکلات دندانی در حال توسعه را زود تشخیص دهید و درمان کنید. دندانپزشکان برای تمیز کردن عمیق دهان بهتر هستند. همچنین می توانید برای تنظیم یک برنامه بهداشتی مؤثر دندانی از آنها کمک بگیرید.

سیلانت های دندان

سیلانت های دندانی یک پوشش محافظ هستند که مانند رنگ روی سطوح جونده دندان ها زده می شوند. سیلانت های دندانی که معمولاً روی دندان های مولر قرار می گیرند، می توانند به کاهش خطر ابتلا به پوسیدگی دندان کمک کنند. سیلانت دندان یک درمان پیشگیرانه متداول برای کودکان و نوجوانان است، اما برای افراد بزرگسال نیز مؤثر است.

پاکسازی تخصصی دندان ها

حتی با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، روی دندان ها پلاک و تارتار ایجاد می شود. این تجمع معمولاً با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به تنهایی از بین نمی رود، بنابراین پاکسازی تخصصی منظم دندان ها بهترین گزینه درمانی است. برای بیمارانی که ممکن است بیماری پریودنتال داشته باشند، تمیز کردن منظم دندان ها ممکن است کافی نباشد. به همین دلیل است که در پریودنتیکس، جرمگیری و تسطیح سطح ریشه برای از بین بردن حتی عمیق ترین پلاک ها و جرم هایی که اغلب در زیر خط لثه پنهان می شوند، توصیه می شوند.

آیا پوسیدگی دندان قابل برگشت است؟

آیا پوسیدگی دندان قابل برگشت است؟

رژیم غذایی خوب

یک رژیم غذایی خوب برای دستیابی به سلامت دندان ها ضروری است. شما از رژیم غذایی خود هم مواد مغذی را دریافت می کنید که به سلامت دندان ها کمک می کنند و هم قندهایی که به عملکرد باکتری ها کمک می کنند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  فلر شدن یا انحراف رو به جلوی دندان ها بعد از ارتودنسی

قندها، بویژه قندهای تصفیه شده موجود در نوشابه ها، آبنبات ها و شیرینی ها، سوختی هستند که باکتری های کوچکی را که باعث پوسیدگی دندان می شوند، را شارژ می کند. داشتن یک رژیم غذایی سالم تر با قندهای تصفیه شده کمتر، بعلاوه نوشیدن مقدار توصیه شده روزانه آب می تواند خطر ابتلا به پوسیدگی و حفره های دندان را کاهش دهد. بنابراین مهم است که از خوراکی های غنی از قند و تنقلاتی مانند شیرینی ها اجتناب کنید.

غذاهای حاوی قند بالا سلامت دندان های شما را به خطر می اندازند. در عوض، غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین D را افزایش دهید که به رشد و بازسازی استخوان فک و مینای دندان کمک می کند.

از مصرف تنباکو و سایر داروهایی که باعث ایجاد لکه می شوند خودداری کنید!

اگر می خواهید از لکه دار شدن دندان های خود و ایجاد محیط مساعد برای باکتری ها جلوگیری کنید، حفظ یک سبک زندگی سالم مهم است. رفتارهایی که باید از آنها اجتناب کنید عبارتند از مصرف تنباکو و سایر موادی که منجر به لکه دار شدن و پوسیدگی دندان ها می شود.

فلوراید را انتخاب کنید!

فلوراید برای حفظ سلامت مینای دندان ها ضروری است. این ماده به توقف روند پوسیدگی کمک می کند و همچنین می تواند پوسیدگی دندان را معکوس کند. فلوراید در خمیر دندان، آب و برخی مواد غذایی موجود است و می توان آن را با دهانشویه های فلورایده تکمیل کرد. پوسیدگی دندان قابل پیشگیری است و در موارد خفیف می توان آن را معکوس کرد. مراقبت مداوم از سلامت دندان ها بهترین سلاح شما در برابر پوسیدگی دندان است.

دندان های خود را محکم، سالم و شاد نگه دارید!

اجازه ندهید پوسیدگی دندان لبخند سالم و زیبای شما را از بین ببرد. ما علاوه بر ارائه خدمات تخصصی، به دنبال بهبود سلامت عمومی دهان و دندان های بیماران خود هستیم. اگر نگران سلامت دندان های خود هستید، همین امروز با نزدیکترین دندانپزشک به خود تماس بگیرید تا در مورد اینکه چگونه می توان در محافظت از دندان در برابر پوسیدگی و حفره های دندانی به شما کمک کرد، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

۰/۵ (۰ نظر)
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code