بچه دار شدن یک نقطه عطف هیجان انگیز برای هر والدی است. همانطور که کودک کوچک خود را پرورش می دهید و رشد او را تماشا می کنید، می خواهید مطمئن شوید که سلامت و رشد او در مسیر درست است. بخش مهمی از این امر نظارت بر سلامت دهان و دندان کودک خود است. بسیاری از والدین به این موضوع فکر می کنند که چه کاری می توانند انجام دهند تا به کودک خود کمک کنند تا دندان های صاف و منظمی داشته باشد. در حالی که ژنتیک نقش مهمی را ایفا می کند، اقدامات پیشگیرانه ای وجود دارند که می توانید از دوران نوزادی برای آماده کردن کودک خود برای دستیابی به این هدف انجام دهید.

چرا داشتن دندان های صاف برای نوزادان مهم است؟

ممکن است فکر کنید خیلی زود است که نگران این باشید که دندان های کودک شما چقدر صاف در می آیند، و اینکه ممکن است صاف بودن یا نبودن دندان ها اهمیت چندانی نداشته باشد. با این حال، داشتن دندان های صاف و منظم هم موضوعی است که به قبل از تولد نوزاد و مراقبت های اولیه بعد از تولد او بر می گردد و هم اینکه برای چیزی بیشتر از یک لبخند زیبا ضروری هستند. در اینجا نگاهی دقیق خواهیم داشت به اینکه چرا داشتن دندان های صاف برای سلامت و رشد کودک شما اهمیت دارد:

  • جویدن و خوردن: دندان های صاف این امکان را برای نوزادان فراهم می کنند که با استفاده از دندان های عقب خود غذا را به درستی بجوند و گاز بگیرند. دندان های کج یا فشرده می توانند باعث تراز ضعیف بایت شوند. این امر توانایی آنها را برای جویدن کافی و قورت دادن غذا مختل می کند. جویدن و غذا خوردن نادرست به دلیل دندان های کج می تواند بر تغذیه و رشد نوزاد تأثیر منفی بگذارد.
  • پیشرفت گفتار: نوزادان یاد می گیرند با استفاده از لب ها، زبان، دندان ها و حفره دهان خود صحبت کنند و کلمات را درست ادا کنند. دندان های کج و نامرتب باعث تغییر موقعیت دندان ها و شکل دهان می شوند. این می تواند توانایی نوزادان را برای ادای صداهای حروف خاص و توسعه گفتار واضح مختل کند. مشکلات گفتاری زود هنگام به دلیل داشتن دندان های کج می تواند باعث تأخیر در شروع حرف زدن شود.
  • بهداشت دهان و دندان: دندان های صاف دارای فضای نامنظم کمتری برای به دام افتادن پلاک، باکتری و بقایای غذا هستند. با رشد مهارت های حرکتی، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مناسب برای نوزادان بسیار آسان تر است. دندان های کج نقاطی دارند که دسترسی به آنها دشوار است که می توانند باعث افزایش پوسیدگی دندان و بیماری لثه شوند.
  • هم ترازی فک: دندان ها رشد و تکامل فک را در زمان بلوغ کودک هدایت می کنند. دندان های کج و نامرتب موقعیت فک را تغییر می دهند و باعث بروز مشکلات جویدن و گاز گرفتن می شوند. این همچنین بر تقارن و رشد صورت تأثیر می گذارد.
  • عزت نفس: همانطور که کودک شما به یک کودک نوپا و بزرگتر تبدیل می شود، می خواهید اعتماد به نفس خوبی داشته باشد. کجی شدید دندان ها اغلب منجر به تصویر ضعیف از خود و حساسیت نسبت به ظاهر خود می شود که می تواند کودک را تا بزرگسالی دنبال کند.
  • تأثیر روی دندان های دائمی: کج شدن شدید دندان های شیری می تواند احتمال بروز مشکلات ارتودنسی را هنگام وارد شدن دندان های بالغ افزایش دهد. بهتر است تراز را زودتر اصلاح کنید.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تجهیزات ارتودنسی (بخش دوم)

به همه این دلایل، تراز مناسب دندان ها بسیار مهم است. انجمن دندانپزشکی آمریکا و انجمن ارتودنتیست های آمریکا توصیه می کنند که همه کودکان اولین معاینه جامع ارتودنتیک خود را بین سنین ۱ تا ۷ سالگی انجام دهند تا برای هر گونه مشکل تراز نوظهور، درمان زود هنگام دریافت کنند.

چرا داشتن دندان های صاف برای نوزادان مهم است؟

چرا داشتن دندان های صاف برای نوزادان مهم است؟

علائم کجی دندان در نوزادان چیست؟

زمانی که دندان های نوزاد برای اولین بار از لثه های متورم بیرون می زنند، کج بودن آنها طبیعی است. اما برخی ناهماهنگی ها ممکن است نشانه مشکلات باشند. دندان های کودک خود را در حین بیرون آمدن تحت نظر بگیرید و به دنبال این علائم هشدار دهنده اولیه مشکلات ارتودنتیک باشید:

  • ترتیب رویش: رویش دندان ها به طور قابل توجهی قبل یا بعد از ترتیب مورد انتظار می تواند نشان دهنده فشردگی یا مشکلات دیگر باشد.
  • فشردگی شدید: دندان های بالا و پایین به شدت کج، روی هم رفته، یا به طرفین چرخمی چرخند.
  • اوربایت یا آندربایت شدید: در آندربایت دندان های جلوی فک پایین در هنگام بستن بایت خیلی جلوتر از دندان های جلوی فک بالا قرار می گیرند. برعکس این موضوع ممکن است با اوربایت رخ دهد.
  • کراس بایت: دندان های دو فک بالا و پایین در هنگام بستن بایت به شدت نامرتب می شوند و همه دندان های فک پایین داخل قوس دندانی بالا قرار نمی گیرند.
  • دندان های نهفته: دندان های دائمی به دلیل رشد نادرست در نتیجه فشرده شدن توسط دندان های دیگر، درست بیرون نمی آیند.
  • جلو آمدگی: دندان های جلو به طور غیر طبیعی از موقعیت مناسب به عقب یا جلو رانده می شوند.
  • مشکلات فک: صدای کلیک، ترکیدن یا ساییدن مفصل فک.
  • آسیب: دندان های لب پر شده یا شکسته به دلیل آسیب های صورت یا دندان قروچه.

استفاده از انگشت شست یا استفاده از پستانک در سنین بالای ۲ سالگی نیز می تواند باعث کج شدن یا ناهماهنگی دندان های جلو شوند. در صورتی که متوجه هر یک از این علائم کج شدن دندان ها شدید، از دندانپزشک اطفال خود بخواهید که کودک شما را ارزیابی کند. مداخله زود هنگام ارتودنتیک اغلب ساده ترین است و از نیاز به درمان گسترده در آینده جلوگیری می کند.

چگونه می توان کمک کرد دندان های کودک صاف رشد کنند؟

در حالی که ژنتیک در تراز دندان های کودک شما نقش دارد، اقدامات پیشگیرانه ای وجود دارند که می توانید برای مراقبت از دندان های او و حمایت از رشد دندان های صاف انجام دهید:

بلافاصله بهداشت دهان و دندان را شروع کنید.

  • لثه ها را تمیز کنید: قبل از رویش دندان ها، روزانه به آرامی لثه های کودک را با یک پارچه مرطوب و نرم پاک کنید. هنگامی که دندان ها ظاهر شدند، استفاده از مسواک کودک را شروع کنید.
  • با دقت مسواک بزنید: هنگامی که کودک چندین دندان داشت، آنها را دو مرتبه در روز (صبح و شب) با یک خمیر دندان حاوی فلوراید به اندازه برنج مسواک بزنید. نخ دندان کشیدن می تواند پس از ایجاد تماس بین دندان ها شروع شود.
  • زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید: کودک خود را تا ۱۲ ماهگی برای اولین ویزیت دندانپزشکی، و سپس هر ۶ ماه یک مرتبه برای پاکسازی و نظارت تخصصی نزد دندانپزشک ببرید.
چگونه می توان کمک کرد دندان های کودک صاف رشد کنند؟

چگونه می توان کمک کرد دندان های کودک صاف رشد کنند؟

تغذیه مناسب ارائه دهید.

  • تغذیه با شیر مادر در صورت امکان: آکادمی دندانپزشکی عمومی بیان می کند که تغذیه با شیر مادر تغذیه ایده آلی را فراهم می کند و همراستایی فک و دندان را تقویت می کند. سعی کنید حداقل ۶ ماه کودک خود را به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه کنید.
  • اطمینان از ویتامین D کافی: ویتامین D برای جذب کلسیم و استحکام دندان ها در بدن لازم است. در صورت شیردهی، سطح ویتامین D را کنترل کنید. درباره استفاده از قطره های مکمل برای کودک خود با پزشک اطفال صحبت کنید.
  • غذاهای غنی از ویتامین به کودک بدهید: هنگامی که کودک شما غذاهای جامد را شروع کرد، غذاهای سرشار از ویتامین های A، C، کلسیم، و فسفر برای ساختن دندان های قوی مانند ماست، پنیر، میوه ها، سبزیجات، ماهی به او بدهید.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آیا بریس ها حساسیت دندان ها را تشدید می کنند؟

به دنبال مراقبت های تخصصی اولیه باشید.

  • پاکسازی: پاکسازی تخصصی منظم هر ۶ ماه به جلوگیری از پوسیدگی دندان که می تواند باعث ناهماهنگی دندان ها شود کمک می کند.
  • نظارت: از دندانپزشک اطفال خود بخواهید در هر ویزیت مشکلات احتمالی ارتودنسی را بررسی کند و در حدود سن ۲ سالگی عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس بگیرید تا مشکلات را زود تشخیص دهد.
  • مداخله: اگر دندان های کج، مشکلات بایت یا سایر مشکلات ارتودنسی ظاهر شدند، به دنبال ارزیابی و درمان اولیه از یک متخصص ارتودنسی باشید. اصلاح زود هنگام مؤثرترین است.
  • حوادث: برای هر دندانی که در اثر زمین خوردن یا لب پر شدن آسیب دیده است، در اسرع وقت به دنبال مراقبت دندانپزشکی باشید. دندان های جابجا شده روی تراز تأثیر می گذارند.
  • کشیدن دندان: دندانپزشک شما ممکن است کشیدن دندان های شیری بیش از حد فشرده را توصیه کند تا امکان قرارگیری صحیح دندان های دائمی فراهم شود.

از مشکلات احتمالی اجتناب کنید.

  • استفاده از پستانک را محدود کنید: پستانک به طور خلاصه برای نوزادان خوب است، اما استفاده طولانی مدت بیش از ۶ ماه می تواند باعث ایجاد مشکلات فک یا نامرتبی دندان ها شود.
  • از عادت های مکیدن خودداری کنید: مکیدن شست یا انگشتان دیگر نباید تا بعد از سن ۲ سالگی ادامه داشته باشد. از یادآوری ها و عوامل حواس پرتی برای ترک عادت قبل از شروع رویش دندان های دائمی استفاده کنید.
  • نظارت بر استفاده از جرعه ای فنجان: استفاده طولانی مدت و جرعه جرعه از فنجان پس از سن ۱ سالگی می تواند منجر به بلع نامناسب شود که دندان ها را از تراز خارج می کند. شروع استفاده از یک فنجان معمولی خوب است.
  • عدم استفاده از شیشه شیر یا شیر در رختخواب: هرگز اجازه ندهید کودک با شیشه پر شده از شیر یا آبمیوه چرت بزند یا بخوابد زیرا این مایعات اطراف دندان ها جمع شده و باعث پوسیدگی می شوند.
  • در صورت نیاز از محافظ های دهان استفاده کنید: اگر کودک شما در حین دندان درآوردن دندان های خود را بیش از حد روی هم فشار می دهد، می ساید یا دندان قروچه می کند، از محافظ ارتودنسی برای جلوگیری از آسیب استفاده کنید.
  • بررسی سابقه خانوادگی: در صورتی که شما یا همسر شما درمان ارتودنسی انجام داده اید، فرزند شما بیشتر مستعد نیاز به درمان ارتودنسی است. علائم اولیه دندان های کج را به دقت بررسی کنید.

با مراقبت و نظارت دقیق، می توانید به به حداقل رساندن مشکلات تراز و اطمینان از رشد دندان های صاف و سالم کودک خود کمک کنید. با مشاهده اولین نشانه های مشکلات، برای جستجوی مراقبت های تخصصی ارتودنسی تردید نکنید. هر چه زودتر بتوان مشکلات تراز دندان های شیری را اصلاح کرد، نتیجه بهتری خواهد داشت.

   از مشکلات احتمالی اجتناب کنید.

از مشکلات احتمالی اجتناب کنید.

پرسش های پر تکرار در مورد دندان های صاف در نوزادان

مراقبت از دندان های کودک شما احتمالاً سؤالات زیادی را در مورد چگونگی اطمینان از تراز مناسب ایجاد خواهد کرد. در اینجا پاسخ های دقیق به برخی از پرسش های متداول وجود دارند:

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  طراحی دیجیتالی لبخند چیست؟

آیا نوزادانی که در حال دندان درآوردن هستند به بریس ها نیاز دارند؟

بریس ها یا سایر درمان های ارتودنسی به ندرت برای دندان درآوردن نوزادان نیاز هستند. طبیعی است که دندان های در حال رویش تا زمانی که فک به طور کامل رشد کند، تا حدی کج در می آیند. اما در ویزیت یک ساله آنها، دندانپزشک اطفال شما مشکلات احتمالی را بررسی می کند. اگر مشکلاتی مانند فشردگی بیش از حد یا بایت نامرتب را تشخیص دهند، ممکن است برای ارزیابی و گزینه های مداخله زود هنگام شما را به متخصص ارتودنسی ارجاع دهند.

آیا مکیدن انگشت شست به تنهایی می تواند باعث منحرف شدن دندان ها رو به جلو شود؟

مکیدن انگشت شست مستقیماً دندان ها را رو به جلو منحرف نمی کند. با این حال، مکیدن شدید انگشت شست یا پستانک برای مدت طولانی می تواند به مرور زمان باعث انحراف رو به جلوی دندان های جلوی دهان شود. سعی کنید مکیدن غیر تغذیه ای را به دوره هایی که کودک خواب آلود است محدود کنید. برای کودکان نوپای بالای ۲ سال که هنوز انگشتان یا شست خود را می مکند، از یادآوری ها و عوامل حواس پرتی استفاده کنید تا قبل از شروع رویش دندان های دائمی به این عادت پایان دهید.

آیا دندان درآوردن با دندان های کج ارتباط دارد؟

دندان درآوردن به خودی خود تراز دندان های زیرین را تغییر نمی دهد. اما برخی از نوزادان با ساییدن یا فشردن مزمن دندان با ناراحتی دندان درآوردن کنار می آیند. این فشار شدید روی دندان های در حال رویش می تواند منجر به کج شدن یا لب پر شدن دندان ها شود. برای به حداقل رساندن این خطر از اسباب بازی های دندان درآوردن یا محافظ های دهان ارتودنتیک استفاده کنید. همچنین از دندانپزشک خود بخواهید در حدود ۲ سالگی عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس بگیرد تا مشکلات در حال ظهور را زود تشخیص دهد.

چه زمانی نوزادم را نزد متخصص ارتودنسی ببرم؟

انجمن ارتودنتیست های آمریکا به همه والدین کودکان توصیه می کند که اولین ارزیابی خطر مشکلات ارتودنتیک کودک خود را در سنین ۱ تا ۷ سالگی انجام دهند. اگر آنها مشکلاتی مانند کراس بایت، فشردگی یا شکستگی دندان ها را تشخیص دهند، احتمالاً شما را فوراً برای ارزیابی و گزینه های درمانی اولیه به متخصص ارتودنسی ارجاع خواهند داد.

آیا دندان های شیری کج خود به خود صاف می شوند؟

با رشد دهان، ممکن است مشکلات جزئی هم ترازی به صورت خود به خود بهبود یابند، بویژه در مورد دندان های شیری. اما مشکلات مزمن مانند فشردگی شدید، اوربایت یا کجی دندان های دائمی به مداخله ارتودنتیک نیاز دارند. متخصص ارتودنسی بسته به نوع و شدت مشکل می تواند تشخیص دهد که آیا و چه زمانی به درمان نیاز است. منتظر رفتن به دنبال معاینه نباشید.

نظارت بر سلامت دهان و دندان کودک و پیگیر مراقبت های تخصصی فوری بودن با مشاهده اولین نشانه مشکلات ارتودننیک برای اطمینان از اینکه دندان های کودک شما صاف و هم تراز هستند، نقش کلیدی دارد. با هوشیاری و درمان زود هنگام در صورت لزوم، می توانید به کودک خود کمک کنید تا سلامت دندان های خود را بهینه کند.

۰/۵ (۰ نظر)
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code